KORSSTING FORTELLER EN HISTORIE

SORGARBEID I BITTESMÅ KORSSTING

'Marian'

I 2000 bodde jeg i Norge. Jeg hadde funnet et nytt sted å bo og en ny jobb som kokk i en fjellstue i Ål i Hallingdal. Jeg skulle flytte til Norge i begynnelse av juni. I mai var jeg i Nederland for å ordne de siste tingene da jeg fikk høre at min søster Marian var alvorlig syk og at hun hadde bare noen dager igjen. Jeg bestemte meg for å bli i Nederland og skulle vente til hun døde. Men det tok mye lengre tid en legene hadde sagt og for å ha noe a gjøre begynte jeg å brodere en mandala til henne.

Og så var jeg i gang. På dette tidspunkt viste jeg ikke at Marian var den første av en rekke familiemedlemmer som skulle komme til å dø i en relativt kort periode. Og til alle broderte jeg en mandala. De mandalas forteller en historie, en del av min livshistorie.

Marian døde i august og da var hennes mandala nesten ferdig. Jeg tok bilder av den og skrev et brev hvor jeg fortalte om denne mandala. Jeg lagde kort med bilde og brev og de sendte jeg til familie og venner for å fortelle at min søster hadde død.

Og det gjorde jeg også til min bror Kees, min søster Thea, min far og min mor: broderte en mandala og lagde kort med bilde og brev.

I tillegg broderte jeg en mandala til meg selv og hold på med 'Min norske mandala'

Disse mandalas er beskrevet under 'FAMILIEMANDALAS'

For meg har det vært sorgarbeid. Det har hjulpet meg i en vanskelig periode i livet mitt. Men det har også gitt meg glede å kunne brodere de mandalas. Kunne fortelle om mine søsken og mine foreldre. Når jeg har en utstilling eller foredrag merker jeg at folk blir rørt over bildene og tekst. Har fine samtaler og får gode tilbakemeldinger.

Skrevet i gjesteboka mi:

-at sorgbearbeidelse/sorgarbeid kan gi så mye vakkert!

-utrolig vakkert! En stor inspirasjon! Dine mandalas gir en fin energi.

-tusen takk for et fantastisk foredrag - det rører ved noe i deg!

-takk for at du deler så mye av din historie, det gir mye ekstra når man ser på mandalaene!